sobota, 23 stycznia 2016

Sałatka żydowska - szybko, smacznie, tanio


Lubicie szybkie i nieskomplikowane przepisy? Ja takie uwielbiam. Dzisiaj coś tradycyjnego, co zapewne Was nie zaskoczy, ale smaczne i składniki banalne, więc polecam. Do jej ogromnych zalet należy też cena - spora micha za kilka złotych. Zapraszam na sałatkę żydowską.




Składniki

Na 8 porcji

8 ziemniaków
6 jajek
4 duże cebule
1 mały słoik majonezu
sól i pieprz

Przygotowanie

1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości - wystudzone kroimy w kostkę.
2. Gotujemy jajka - wystudzone kroimy w kostkę.
3. Kroimy drobno lub nie cebulę.
4. Wszystko mieszamy raz z majonezem i przyprawami.

I gotowe :)

Na pewno istnieje jakiś cudowny sposób, którego jeszcze nie odkryłam, na zrobienie pięknego zdjęcia sałatki. Cóż, kiedyś na pewno do tego dojdę, tymczasem podsyłam Wam zdjęcie, które można traktować raczej jako artystyczne. Uwierzcie jednak, że sałatka pyszna :)