Kokosanki to szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasteczka. Masz ochotę na rewelacyjny dodatek do kawy? Potrzebujesz tylko trzech składników. Bez laktozy. Bez glutenu.
Składniki
Na ok. 30 niewielkich ciasteczek
4 białka
2 łyżki cukru pudru lub drobnego cukru do wypieków
200 g wiórków kokosowych
Szczypta soli
Przygotowanie
1. Ubij białka ze szczyptą soli na gęstą pianę
2. Do piany dodaj najpierw jedną, potem drugą łyżkę cukru, ciągle miksując
3. Do piany dodaj wiórki kokosowe, mieszając ręcznie
4. Piecz na papierze do pieczenia przez 15 minut (na złoto) w temperaturze 180 stopni
I gotowe!
Jeśli nie masz pomysłu na wykorzystanie pozostałych żółtek, upiecz domowe drożdżówki z czekoladą
Jeśli nie masz pomysłu na wykorzystanie pozostałych żółtek, upiecz domowe drożdżówki z czekoladą