Przepis na błyskawiczny sos mustardowo-miodowy oraz propozycja jego podania. Zachęcam do eksperymentów.
Sałatka jak sałatka - zawsze się przyjmie, ale sałatka z tym sosem przyjmie się ze smakiem :)
Składniki
Na dużą miskę
1 x kapusta pekińska
2 x pomidor
1 x kostka fety
+ sos miodowo-musztardowy
lub
1 x główka sałaty
1 x pierś pieczona pierś z kurczaka
Kilka oliwek
Kilka orzechów włoskich lub nerkowca
Kawałek sera Lazur
+ sos musztardowo-miodowy
Przygotowanie
Sos musztardowo-miodowy
0.5 słoiczka małej musztardy sarepskiej
4-5 łyżek płynnego miodu
10 kropelek octu balsamicznego
Składniki mieszamy, kosztujemy i polewamy tym sałatkę.
Uwagi
- Sos świetnie sprawdza się jako dodatek do dań z grilla,
- Trzymać w lodówce do 3 dni.